hardwaremaster-szoftver

Miért?

Mint minden eszköznek, úgy a számítógépnek is szüksége van egy alap felhasználói felületre, amin keresztül irányíthatjuk a masinánkat. Ennek több változata is létezik, ezek közül a legismertebbek a Windows, macOS és a Linux. Ezeknek a szoftvereknek is szükségük van karbantartásra, hiszen napi/heti rendszerességgel használjuk őket.
Ha nincsenek megfelelően védve, előfordulhat, hogy támadás éri a számítógépet. Lehet ez pl. vírus, trójai, rootkit, kémprogram, stb. Összefoglaló nevükön malware (malicious software), ami annyit jelent, hogy rosszindulatú szoftver.
Ha azt tapasztalja, hogy számítógépe nagyon lassan kapcsol be, folyamatosan ismeretlen programok indulnak el, böngésző megnyitása után nem a megszokott felület várja, vagy egyéb más szokatlan tevékenységet tapasztal, nagy valószínűséggel egy vagy több rosszindulatú szoftver van a számítógépén.
Ez esetben nagyon fontos a lehető leggyorsabb beavatkozás, mert ez lehet akár egy öngerjesztő folyamat is, ami komoly adatvesztéssel is járhat.

Mit lehet tenni?

Először megvizsgálom a számítógép fizikai kondícióját, hiszen előfordulhat, hogy csak egy hibás alkatrész okozza a lassulást. Ha mindent rendben találok hardveresen, akkor jöhet a mélyreható szoftveres vizsgálat.
Első és legfontosabb, hogy több vírusírtót is lefuttatok a számítógépen, hiszen ezek különböző adatbázisokból dolgoznak, tehát nem biztos, hogy egy ilyen program megtalálja az összes kártevőt.
A régen használt/felesleges programok eltávolítása, az operációs rendszer (Windows, Linux, stb.) indításával elinduló programok kikapcsolása.
Az operációs rendszer, fontos felhasználói programok frissítése, kalibrálása, reklámblokkoló telepítése, böngésző kitakarítása.
Végül egy ingyenes vírusírtó telepítése amennyiben szükséges.

Kérjen visszahívást az alábbi mezők kitöltésével.