hardwaremaster-szamitogep-tisztitas

Mikor?

A laptopokkal ellentétben, a számítógépek melegedése kevésbé érzékelhető, hiszen jó esetben nincs közvetlen fizikai kontakt köztünk és a gép között. Azonban elkerülhetetlenül koszosodnak, porosodnak függetlenül attól, hogy hol tároljuk. Itt is súlyos befolyásoló tényező a teljesítményre nézve, hiszen minden alkatrésznek megvan a normális működési hőmérséklete, amit a por nagyban befolyásol. Számítógépeket érdemes 1-2 évente alaposan kitakarítani, attól függően, hogy milyen körülmények között használjuk, milyen a ház hűtése, porszűrése, stb.

Hogyan?

A tisztítási folyamat több lépésből áll, de szerencsére egyik sem vesz igénybe túl sok időt, ezért a legtöbb esetben 1 nap alatt visszakaphatja számítógépét.

Első lépésként megmérem a jelenlegi hőmérsékletet maximális terhelés mellett, majd gondosan feljegyzem, hogy a folyamat végeztével legyen összehasonlítási alapunk.

Amint ezzel elkészülök, szétszedem a számítógépet az utolsó csavarig, majd mindent gondosan leportalanítok, a ventilátorokat kitisztítom. Kérés esetén a videókártyát is szétszedem, alaposan portalanítom és újrapasztázom. A processzorról eltávolítom a kiszáradt, ráégett hőpasztát, majd újrakenem a tökéletes hőátadás érdekében. Külsőleg is lemosom, fertőtlenítem. Az egész folyamathoz nagyon finom ecsetet és sűrített levegős sprayt használok.

A munka végeztével ismét megmérem a hőmérsékletet, hogy megbizonyosodjak munkám sikeréről.

Kérjen visszahívást az alábbi mezők kitöltésével.