hardwaremaster-laptop-tisztitas

Mikor?

Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy egy idő után egyre hangosabb, melegebb és sokkal lassabb szeretett masinánk. Ezek a jelek arra utalnak, hogy vagy eltömődött a hűtőrendszer, vagy kiszáradt a hűtőpaszta. Ilyenkor a laptop elkezdi csökkenteni a teljesítményét, hogy megvédje az alkatrészeit a túlmelegedéstől, ezért érezhetünk lassulást. Ennek megelőzéseként érdemes legalább évente kitakarítani és újrapasztázni a laptopot, hiszen ezzel megelőzhető egy komolyabb károsodás is, ami lényegesen magasabb költséget is jelenthet.

Hogyan?

A tisztítási folyamat több lépésből áll, de szerencsére egyik sem vesz igénybe túl sok időt, ezért a legtöbb esetben 1 nap alatt visszakaphatja laptopját.

Első lépésként megmérem a jelenlegi hőmérsékletet maximális terhelés mellett, majd gondosan feljegyzem, hogy a folyamat végeztével legyen összehasonlítási alapunk.

Amint ezzel elkészülök, szétszedem a laptopot az utolsó csavarig, majd mindent gondosan leportalanítok, a hűtőbordákat és a ventilátort kitisztítom. Ehhez a folyamathoz nagyon finom ecsetet és sűrített levegős sprayt használok. A ventilátort szétszedve azt is teljesen kitakarítom, és újrakenem. A processzorról és a grafikus chipről eltávolítom a kiszáradt, ráégett hőpasztát, majd újrakenem a tökéletes hőátadás érdekében.

A munka végeztével ismét megmérem a hőmérsékletet, hogy megbizonyosodjak munkám sikeréről.

Kérjen visszahívást az alábbi mezők kitöltésével.